ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΟΥΝΙΝΑΣ
Βιολογικό Κρασί,σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας
Εις Υγείαν...
Το κρασί δεν είναι ένα κοινό ποτό,όπως όλα τα άλλα που χρησημοποιούμε στις κοινωνικές μας σχέσεις.Είναι ένα διατροφικό προϊόν,που ο Ιπποκράτης,ο πατέρας της ιατρικής το θεωρούσε απαραίτητο για τον άνθρωπο όταν ήταν υγιής αλλά ακόμα και όταν αρώσταινε.
Το κρασί ποτέ δεν δημιουργεί αλκοολικούς,όταν πίνεται με μέτρο.Ο Ανακρέων,ο ποιητής που περισότερο από οποιονδήποτε ύμνησε το κρασί έγραψε (σε μετάφραση) “Τρείς μόνον κρατήρες γεμίζω για τους φρόνιμους,τον πρώτο για την υγεία,τον δεύτερο για τον έρωτα και τον τρίτο για τον ύπνο”.
Ολοι οι ερευνητές συμφωνούν ότι δύο με τρία ποτηράκια κρασί την ημέρα είναι παράγοντας μακροβιότητας.
Ο ίδιος ερευνητής που ανακάλυψε ότι η ασπιρίνη θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου,σήμερα υποστηρίζει ότι δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα εμποδίζουν να δημιουργηθούν θρόμβοι στα τοιχώματα των αρτηριών.
Ο καθηγητής J. D, Folts του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν (Η.Π.Α.) πιστεύει ότι οι φαινολικές ενώσεις τω κόκκινων κρασιών προστατεύουν τις αρτηρίες από την κακή χοληστερίνη και μειώνουν αποτελεσματικότερα ορισμένους θρόμβους του αίματος,οι οποίοι προκαλούν απόφραξη των αρτηριών.Το σημαντικότερο είναι ότι τα οφέλη δεν μειώνονται ούτε εξαλείφονται από άλλους παράγοντες.
Οι γνωστές ουσίες (περίπου 400) που ανιχνεύονται στο κρασί είναι πολύ σπουδαίες για τον ανθρώπινο οργανισμό και ανήκουν σε περισσότερες από είκοσι κατηγορίες.
Τα κύρια συστατικά του είναι το νερό και το οινόπνευμα (αλκοόλ), ενώ περιέχει αμινοξέα,βιταμίνες,ιχνοστοιχεία,άλατα,σάκχαρα,εστέρες,φαινολικές ενώσεις,ανόργανα οξέα,οργανικά οξέα,μέταλα,ένζυμα και ένα πλήθος άλλων συστατικών.Το κρασί είναι πλούσιο σε μαγνήσιο φώσφορο και κάλιο.Στα συστατικά του συμπεριλαμβάνεται και το χρώμιο,η ανεπάρκεια του οποίου είναι μία από τις αιτίες σχηματισμού αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες.
Το κρασί είναι πλούσιο σε βιταμίνες,οι οποίες βρίσκονται σε αρμονική αναλογία και ανεβάζουν την αξία του ως διατροφικό προϊόν.
Στις βιταμίνες του κρασιού συμπεριλαμβάνονται οι Α,Β1,Β2,Β3,Β4,Β5,Β6,Β12 φολλικό οξύ και Ε. Σε σημαντική αναλογία ανιχνεύονται η C και η Ρ,οι οποίες εξασφαλίζουν την ελαστικότητα σύσπασης των αρτηριακών τοιχωμάτων.
Στο κρασί έχουν ανιχνευτεί σχεδόν όλα τα γνωστά αμινοξέα και είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι τα ποσοστά των αμινοξέων στο κόκκινο κρασί είναι σχεδόν ίδια με αυτά του ανθρωπίνου αίματος.Το κρασί επιδρά στην αύξηση του μυϊκού τόνου και της ψυχολογικής κατάστασης του ανθρώπου.
Η ταννίνη,μια ουσία που βρίσκεται στα κόκκινα κρασιά δυναμώνει τις ίνες των εντέρων και διεγείρει την σύσπασή τους.Τα λευκά κρασιά,διευκολύνουν την έκκριση της χολής και των παγκρεατικών ουσιών.
Είναι πλεον σίγουρο ότι το κρασί προστατεύει αποτελεσματικά τον ανθρώπινο οργανισμό εφόσον καταναλώνεται με μέτρο.Η εξήγηση είναι ότι το κρασί είναι φυσικό προϊόν,προερχόμενο από ζύμωση και περιλαμβλανει ενεργά στοιχεία, χρήσιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
ποιό πολλά εις υγείαν κλικ εδώ