Τζένη Δοντά

Είμαι η Τζένη Δοντά και με χαρά μοιράζομαι εδώ μαζί σας την διαδρομή μου.

Γεννήθηκα στον Πειραιά. Από μικρή αγαπούσα το θέατρο και συμμετείχα σε παραστάσεις.

Το μαθηματικό μου μυαλό, ωστόσο, με οδήγησε στο να αποφοιτήσω με αριστείο από το Αρσάκειο – Τοσίτσειο Εκάλης και να σπουδάσω Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Η συγκίνηση, όμως, που μου προκαλούσε το θέατρο και οι τέχνες με ώθησαν κατόπιν στο να σπουδάσω Υποκριτική στη Δραματική Σχολή ‘Αρχή’ και Theatre & Performance Studies – Σκηνοθεσία & Σκηνογραφία – στο Rose Bruford College – University of Manchester στην Αγγλία.

Εργάστηκα ως ηθοποιός στην παράσταση ‘Πλούτος’ του Αριστοφάνη σε Σκηνοθεσία Αδαμάντιου Λαιμού (Θέατρο Τέχνης) και σε περιοδείες στα περισσότερα αρχαία θέατρα της χώρας. Επίσης συνεργάστηκα και με άλλους θιάσους και ομάδες επαγγελματικές και ερασιτεχνικές.

Το 2002 παρακολούθησα σεμινάρια κηροπλαστικής και κοσμήματος και έκανα επιτυχημένες εκθέσεις. Ήταν για εμένα μία σημαντική δημιουργική διέξοδος. Οι τέχνες είναι μονοπάτι αυτογνωσίας, έκφρασης και συνειδητότητας. Δύνανται να μετουσιώσουν ένα αρνητικό συναίσθημα σε θετικότερη στάση ζωής.

Τότε ένιωσα την ανάγκη για σταθερότητα και έτσι αποφάσισα να εργασθώ ως οικονομολόγος σε κορυφαίο ελληνικό όμιλο.

Το 2007 γνώρισα τον άντρα μου, που μαζί οραματιστήκαμε και υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια το Βιολογικό Κτήμα Ευεξίας και Πολιτισμού ΕΥΖΗΝ.

Παράλληλα, η ενασχόλησή μου με την ψυχοθεραπεία βρήκε γόνιμο έδαφος στο Μεταπτυχιακό μου ‘Θεραπείες μέσω Τέχνης: Δραματοθεραπεία, Παιγνιοθεραπεία, Θεραπεία μέσω Εικαστικών.

Έπειτα, σπούδασα Εκπαιδευτικό Δράμα – Θεατρικό Παιχνίδι στη σχολή ‘Πόρτα’ της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Εκπαιδεύτηκα σε εναλλακτικές θεραπείες όπως χρωματοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κ.α στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό και σε ετήσιο πρόγραμμα Συστημικής Αναπαράστασης.

Πήρα το Πτυχίο μου στο μοντέρνο τραγούδι από το Πυθαγόρειο ωδείο το 2017.

Την ίδια χρονιά παραιτήθηκα από την εργασία μου και αφοσιώθηκα στην υλοποίηση του κτήματος ‘ΕΥ ΖΗΝ’.

Το 2020 αποφοίτησα από το Athens Institute of Coaching. Πιστεύω από την εμπειρία μου ότι το Coaching είναι πράγματι αποτελεσματικό και το υποστηρίζω για την επιστημονική του προσέγγιση.

Πρόθεσή μου είναι να συμβάλλω με ουσιαστικό τρόπο στο μοίρασμα, την ελευθερία και τη χαρά που προκύπτουν μέσα από την τέχνη και τη δυναμική των ομάδων.

Με εμπνέει και με χαλαρώνει η φύση.

Αγαπώ τη μαγειρική και η αγνή τροφή για εμένα είναι αρωγός στην καθημερινότητα.

Μου αρέσουν τα χρώματα, διότι λειτουργούν θετικά στο χώρο μας και στη διάθεσή μας. Για αυτό ζωγραφίζω.

Πιστεύω ότι η θετική στάση στη ζωή ανοίγει δρόμους και βοηθά να προχωράμε μπροστά με καλύτερη ισορροπία.

Καλή δύναμη από καρδιάς!