Το Βιολογικό Αγρόκτημα ΕΥ ΖΗΝ είναι η εκπλήρωση του κοινού μας οράματος. Η επιδίωξη για επίτευξη ευεξίας και ανώτερης ποιότητας ζωής σταθερά και με διάρκεια, μας οδήγησε στο να παντρέψουμε μαζί με τις ζωές μας, τους δρόμους της παραγωγής αγνής τροφής του σώματος με την τροφή της ψυχής και του πνεύματος.

Έτσι, ο Γεωπόνος Βιοκαλλιεργητής Σπύρος Τσαγκαράτος επιμελείται της Πιστοποιημένης Βιολογικής Παραγωγής φρούτων και λαχανικών υψηλής διατροφικής αξίας. Ενώ παράλληλα η Τζένη Δοντά οργανώνει τη διεξαγωγή ποικίλλων καλλιτεχνικών σεμιναρίων, εναλλακτικών θεραπειών και Coaching.

Το κτήμα μας έκτασης 23 στρεμμάτων ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2019 και είναι Πιστοποιημένο για Βιολογική Παραγωγή φρούτων και λαχανικών στη ΔΗΩ. Στον τομέα της παραγωγής οι υποδομές του αφορούν τον φρουτόκηπο – διχτυοκήπιο έκτασης 8 στρεμμάτων, λαχανόκηπο 12 στρεμμάτων και προσεχώς θερμοκήπιο έκτασης 1,5 στρέμματος.

Στο προσεχές διάστημα στόχος είναι η δημιουργία μικρών αυτοτελών αγροτεμαχίων (allotments), στα οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να καλλιεργούν τα δικά τους βιολογικά λαχανικά – ατομικά, οικογενειακά ή σε παρέες – υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη του Βιοκαλλιεργητή Γεωπόνου μας.

Το Κτήμα ΕΥ ΖΗΝ πλαισιώνεται και με εκθετήρια των βασικών αγροτικών δραστηριοτήτων:

Ελιές και Ελαιοποίηση

Αμπέλι και Παραγωγή Οίνου

Σιτηρά και Παραγωγή Αλευριού

Μελισσοκομία

Αρωματικά Βότανα

Κομποστοποίηση

Σπύρος Τσαγκαράτος

Γεωπόνος / Βιοκαλλιεργητής

Περισσότερα

Τζένη Δοντά

Εμψυχώτρια ομάδων, Certified Practitioner Coach EMCC & AC accredited, Καλλιτέχνις

Περισσότερα