Θέατρο

Το βιολογικό αγρόκτημα – που μόλις γεννιέται και αναπτύσσεται σιγά σιγά – θέλει να ανθίσει, να γεμίσει καρπούς και να θρέψει. Η τροφή αυτή δε θα μπορούσε όμως να είναι μόνο υλική από τη στιγμή που πίσω από αυτό το όραμα κρύβονται άνθρωποι με ανησυχίες καλλιτεχνικές, η Τζένη Δοντά και ο Σπύρος Τσαγκαράτος.

Η Τζένη λοιπόν συγκεκριμένα, καλλιτέχνης και η ίδια με διαδρομές στο θέατρο, στη συγγραφή και στα εικαστικά μεταξύ των πολλών άλλων διαπιστευτηρίων της, οραματίζεται ένα χώρο γεμάτο ανθρώπους, γεμάτο φύση και γεμάτο τέχνη.

Στο “ΕΥ ΖΗΝ” λοιπόν, στους πρόποδες της αρχαίας Ακρόπολης των Αφιδνών, όπου σύμφωνα με την παράδοση οι Διόσκουροι κρατούσαν την Ωραία Ελένη, εκτός από τις φυσικές καλλιέργειες , τα μαθήματα οικολογικής γεωργίας, τη δυνατότητα αποστολής προϊόντων ή συγκομιδής επί τόπου από εσάς τους ίδιους ως δραστηριότητα, τα σεμινάρια Coaching και Διαλογισμού και πολλών άλλων, μπαίνουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα θεμέλια ενός μικρού αλλά άρτιου ανοιχτού αμφιθεάτρου.

Ο στόχος είναι η παραγωγή και παρουσίαση επαγγελματικών παραστάσεων σε κλασσικά, σύγχρονα αλλά και πρωτότυπα κείμενα σε μία περιοχή, που περισσότερο ίσως από οποιαδήποτε άλλη στην Αττική, χρήζει η παρουσία θεάτρων καθώς ο όμορος δήμος Διονύσου αποτελεί τη γενέτειρα του Θέσπη, του αρχαιότερου γνωστού θεατρώνη και ηθοποιού, και εκεί ιδρύθηκε το πρώτο θέατρο.

Συζητάμε λοιπόν εκτός των θεατρικών παραστάσεων, μεταξύ άλλων για παιδικό θέατρο, μαθήματα αυτοσχεδιασμού και θεάτρου, δράσεις μέσα στο υπέροχο φυσικό τοπίο του κτήματος, επιμορφωτικές εκδρομές στα γύρω μέρη και πολλά άλλα. Και κυρίως όλα αυτά να είναι μία γιορτή! Γιορτή του ανθρώπου για τη φύση, του ανθρώπου για τον άνθρωπο, γιορτή για το ελεύθερο και “τέλειον” πνεύμα του ανθρώπου.

Με σεμνότητα και σεβασμό λοιπόν επιχειρούμε μετά από πρόσκληση της Τζένης, να συμμετέχουμε κάποιοι άνθρωποι του θεάτρου με τις λίγες γνώσεις μας αλλά με πολύ θέληση στο όνειρό της αυτό, συμπλέοντας αναγκαστικά με τις αντιξοότητες των ημερών μας.

Δεν θέλουμε να παραδώσουμε τη ζωή μας, τις γνώσεις μας και την τέχνη μας στις πιεστικές ανάγκες που θέλουν να μας μετατρέψουν σε ανθρώπους που απλά επιβιώνουν σιωπώντας στωικά. Θέλουμε να σας προσκαλέσουμε σε μία ένωση, σε μία συν-εύρεση ώστε μαζί να βρούμε πάλι το νήμα της πνευματικότητας και καλλιτεχνίας που τώρα είναι υπό διωγμόν.

Και να θυμηθούμε ότι φέρουμε αυτές τις απαίσιες μάσκες προσωρινά. Ότι οι αποστάσεις ασφάλειας δε θα μετατραπούν σε μόνιμη ανασφάλεια για τους γύρω. Ότι ο αληθινός μας εαυτός είναι όμορφος και άφοβος. Και χαμογελάει.

Μάρα Μπαρόλα

‣ Παραστάσεις

‣ Θεατρικό Παιχνίδι

‣ Δρώμενα

‣ Σεμινάρια

ΜΑΡΑ

ΜΠΑΡΟΛΑ

Γεννήθηκε στο Μαρούσι και ανήκει σε πολύτεκνη οικογένεια. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή «Βεάκη», απ΄ όπου αποφοίτησε ως αριστούχος ηθοποιός, με δασκάλους όπως η κα Λυδία Κονιόρδου, ο κ. Νικήτας Τσακίρογλου, η κα Ρεγγίνα Καπετανάκη, ο κ. Κώστας Κοκκάκης, ο κ. Γιάννης Μαργαρίτης, η κα Κεφαλά, ο κ. Γιώργος Γεωγλερής κ.α.


Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πάνω στην υποκριτική τέχνη, την σκηνοθεσία και τον αυτοσχεδιασμό, με δασκάλους όπως ο κ. Βογιατζής, ο κ. Μαρωνίτης, ο κ. Μουντές, η κα Κονιόρδου, η κα Lucia Bensasson του “θεάτρου του ήλιου” (Α. Mnuskin) κ.α.

Έχει σπουδάσει φωνητική και τραγούδι με τους: Σπύρο Σακκά , Θάνο Πετράκη και Ρόζα Κοκκάλη. Ταϊ-Τσι με τους: Πέτρο Κουρόπουλο και Ναχμία Βίκο. Χορό και κίνηση με τις: Ζουζού Νικολούδη, Ρεγγίνα Καπετανάκη , Χριστίνα Κλεισιούνη, Νατάσσα Ζούκα κ.α.

Εργάζεται πάνω από τριάντα χρόνια ως επαγγελματίας ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει βραβευτεί με το πρώτο βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στην ταινία “Φευγαλέα χαμόγελα” από το φεστιβάλ Δράμας και με την ταινία “Ο Μάριος και το κοράκι” (καλύτερη ταινία νοτιοανατολικής Ευρώπης -Διεθνές τμήμα).

Έχει σκηνοθετήσει επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς θιάσους και βοηθήσει σε σκηνοθεσίες άλλων καλλιτεχνών.


Έχει διδάξει θεατρικό αυτοσχεδιασμό στην Ελληνική Σχολή Νοηματικής Γλώσσας.
Έχει διδάξει θέατρο στο Ισπανικό Ινστιτούτο. Έχει γράψει θεατρικά έργα για αντίστοιχες παραστάσεις. Διδάσκει θέατρο και θεατρικό παιχνίδι σε σχολεία και ομάδες ενηλίκων.

Προετοιμάζει υποψήφιους νέους ηθοποιούς για τις εισαγωγικές τους εξετάσεις.


Έχει συνεργαστεί με ψυχοθεραπευτές σε βιωματικά σεμινάρια δραματοθεραπείας.